Ouders van een zorgenkind

 

Kinderen zijn tegenwoordiger sensitiever dan ooit en dat kan zich uiten in ‘ziekte’ en/of ‘afwijkend’ gedrag. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ziektes als prikkelbare darm syndroom, depressie, burn-out, eetstoornissen, onverklaarbare hoofd- of buikklachten, maar ook aan gedragsproblemen als adhd of autisme.

Ouder van een zorgenkind zijn valt niet mee; voor jou, je partner, de eventuele andere kinderen binnen het gezin en uiteraard ook voor je kind zelf. Het kan heel veel onrust, onzekerheid en stress opleveren.

Dus herken je dat, dat je het contact met jezelf, met je partner en misschien ook met je kind kwijt aan het raken bent, of wellicht al helemaal kwijt bent? Word je geleefd door de situatie en lijk je in een soort van vicieuze cirkel te zitten? Dan is het tijd om nu actie te ondernemen!

Misschien voel je nu wel een soort van weerstand, want heb je niet juist behoefte aan rust, aan NU even niet?! Ja, maar je komt er op dit moment blijkbaar zelf niet uit, je lijkt vast te zitten in de situatie, dus vragen om ondersteuning kan een oplossing bieden. 

Het bijzondere is dat als jij de moed hebt om hulp te vragen en in alle eerlijkheid durft te kijken naar jezelf en de situatie met je kind, er meteen dingen gaan veranderen, er komt dan vanzelf meer ruimte. ‘Ziekte’ is namelijk eigenlijk een symptoom van innerlijke disharmonie, iets wil gezien worden, het onbewuste spreekt via het lichaam. Door te onderzoeken wat eronder ligt kan er heling optreden. Bij je kind, maar ook bij jou.


Wat kun je nu het beste doen?

Contact opnemen via +31 6 34 64 1968 (appen mag ook) of per mail. Dan maken we een afspraak voor een eerste (gratis) kennismakingsgesprek om te verkennen wat je vraag nu precies is en of het klikt.

Ik kijk uit naar onze ont-moeting!